fredag 22 januari 2010

Alltså det här med fredagar

När man var ung - jo, jag har varit det, har jag i alla fall ett vagt minne av - ja då var ju fredagar liktydigt med rom-å-cola, vad-ska-jag-ha-på-mig, blå mascara och ut och dansa så svetten lackade. Aldrig att man skulle bli som sina föräldrar som satt där och häckade i soffan gick och la sig före tolv.

Sen blev man lite äldre, man blev en seriös humanist och då blev fredagarna mer rödvin och djuuuupa diskussioner om meningen med livet och sånt långt in på småtimmarna. Ja ibland fick man ju komma loss med lite dans också, mitt i allt det seriösa.

Sen blev det samboskap och då blev det vittvin-å-räkor och sånt.

Och sen blev det barn och då blev det fredagar med läsk och tacos och Fångarna-på-Fortet och fredagsgodis.

Nu, ja nu är det tankar på "vad ska jag laga i min le Creuset då?" (i ärlighetens namn är det här första fredagen, eftersom den inköptes i lördags), men i alla fall. Vilket vin passar till? Och: orkar man hålla sig vaken till halv elva, åtteminstingens?

Det känns ganska skönt och vilsamt faktiskt.

3 kommentarer :

  1. Jag hade sett fram emot en trevlig fredagkväll i Ellenpappans och Ellenbebisens sällskap (eftersom Ellenpappan jobbat nästan varje kväll pga jag och Ellen behövt hans hjälp då och då under dagtid). Kanske ett halvt glas vin och sen På spåret varvat med Let's dance. Vad blev det? Sömnsjuka klockan halvåtta. Gick t o m och la mig i sängen, däckade inte ens i soffan. Ellenpappan sov till tio idag. Världen är upp och ner.

    SvaraRadera
  2. Jag minns den tiden... men rätt vad det är bor barnen i andra länder och man själv skulle kunna gå ut och dansa och dricka paraplydrinkar. Om man hade orkat...

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.