söndag 31 januari 2010

Helgbokslut - A-K varnas!

För att vara en helg i förkylningens tecken har det väl ändå inte varit så illa - lite promenader har hunnits med. Lite bus i snön. Mat har lagats. Mat har ätits. Vin har druckits. Lite akvarell har det också blivit. Trix med Huliganen.


Fast jag är väldigt trött och ömklig, det är jag. Näsan lyser illröd och jag snörvlar i ett. Emellanåt stönar jag lite ihåligt, allt för att maken och hunden ska förstå hur oändligt synd det är om mig.

Då får man förströ sig med att tänka på vad vi ätit i helgen. Ja, jag erkänner man kunde ju tro att man skulle ägna sin tid åt att tänka djupa och kloka tankar, men det får nog bli en annan dag.

I fredags ville maken prova en ny druva, Touriga Nacional. Allesverloren har ett vin gjort på den druvan, så det fick det bli. Till det skulle det passa med vilt, så då blev det rådjursstek med rödvinskokt smålök, kantarellsås och hasselbackspotatis. Vansinnigt gott! Så gott att vi råkade äta upp alltihop innan jag kom på att man kanske skulle tagit en bild.

Igår blev det en tripp ner till Saluhallen där vi köpte rödtunga, fläskben och lite hemlagad korv på Holmgrens. Uppbjudande all vår karaktärsstyrka avstod vi från att handla lite goda ostar med oss hem. Just nu sitter jag här och undrar vad det skulle vara bra för. Frestelser är väl till att falla för? Karaktär är nog bra, men är det inte lite överskattat?

Så igår kväll blev det rödtungsfilé fylld med laxfärs och kräftstjärtar. Inte dumt alls! Och då blev minsann ett litet foto (nu får du blunda A-K, om du läser det här).



Till det drack vi en Grüner Veltliner som smakade av citrusfrukter, mandarin, lätt och fräscht. Enligt uppgift skulle det även ha en arom av korv?! Vi provluktade på Thüringer Bratwurst som vi köpt, men nä, inte hittade vi några korvtoner i vinet. Och ärligt talat - vill man dricka korvvin?!

4 kommentarer :

  1. Nääe, det vill man VERKLIGEN inte!! Dricka korvvin, alltså

    Men....om jag nu ska lära nån av jyckarna att leta årgångsvin...hmm...alltså, DÅ borde ju ett sånt däringa korvvin vara alldeles lysande att starta med! :)

    SvaraRadera
  2. Jamen precis! Det är ju faktiskt ett lysande försäljningsargument: "Köp vårt vin och lär hunden spåra årgångsvin".

    Man kan ju börja med något lite enklare rödtjut för att sedan arbeta sig uppåt till de yppersta vinerna. Jag får nog korka upp en flaska itll och börja träna med Huliganen.

    SvaraRadera
  3. Korvvin lät väldigt spännande. Lite bondskt sådär. Och det är ju så romantiskt med lantliv, gubevars!

    Själv har jag precis slevat i mig lite yoghurt och müsli medan Ellenbebis skriker irriterat. Olika falla ödets lotter.

    SvaraRadera
  4. Visst är det romantiskt med lantliv - massor av snö, oplogade vägar och yoghurt. Då kan man behöva lite korvvin!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.