tisdag 26 januari 2010

Spänst-Svensson var namnet

Maken läste gårdagens inlägg och tycktes inte ha något emot att framstå som en namngivartönt. Däremot blev han lite lätt exalterad och påtalade att jag hade ju missat min chans att vara folkbildare.

- Det kan ju finnas någon som läser det här som inte vet vem Spänst-Svensson var, sa han upphetsat. (Typ alla nu levande människor tänkte jag, men jag sa det inte för jag är varmt fäst vid denne nörd).

Maken hämtade böcker, slog i dem och upplyste mig, för att jag i min tur skulle upplysa den gigantiska del av mänskligheten som läser Huliganbloggen att Spänst-Svensson, han tog minsann silvermedalj i tre-steg i OS i Los Angeles 1932. Tänka sig! OCH, la maken triumferande till, han kom minsann fyra i längdhopp.

Ja han talade även om hur lång denne atlet hoppade i såväl enskutt som treskutt, men det må vara mig förlåtet att jag inte la detta på minnet. Är ni vansinnig intresserade kanske ni kan googla lite?

Jag tittade på min kortbente huligan, och försökte för min inre syn se hur han, likt en Christian Olsson i västgötaform, svävade iväg i gigantiska trestegshopp. Men nej, det gick inte, jag har visserligen livlig fantasi, men det finns gränser.

Och ärligt talat, hur spänstig Huliganen än är, så tror jag han hade landat på 1.24 max. Det vinner man inga OS-medaljer på, inte ens 1932.

3 kommentarer :

  1. Du menar inte att vi var nära att namnge hunden efter någon som inte ens VANN i OS? Eller nära och nära förresten, men i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Spänst - Svensson ... Nä mammor VET bäst.
    Kaxe är ett otroligt bra hundnamn, så du får använda det på nästa...

    Hälsa Maken att intresseklubben noterar vem Spänst Svensson var. Det innebär att jag även idag fick lära mig något nytt! ;)

    Noterade även att våra bloggars utseenden är väldigt lika. Måste vara ett vinnande koncept! ;)

    SvaraRadera
  3. Emelie: ja är det inte hårresande!?

    Jeanette: Visst gör vi, vet bäst alltså! Det gläder både maken och mig att någon lärde sig något nytt, känns fint att veta att Spänst-Svensson lever vidare i det allmänna medvetandet ;-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.